До кінця року Лип'янська ОТГ матиме інвестиційний паспорт

До кінця року Лип'янська ОТГ матиме інвестиційний паспорт

Завдяки  відбору до участі у проекті «Підтримка взаємодії об’єднаних територіальних громад з бізнесом», Лип'янська громада увійшла до 7 громад Черкащини, що матимуть інвестиційні паспорти (разом з Балаклеївською, Березняківською, Бобрицькою, Ладиженською, Медведівською та Михайлівською громадами).

Першу річницю відзначили в Лип’янській ОТГ

Першу річницю відзначили в Лип’янській ОТГ

23 серпня у Лип’янській громаді відзначили першу річницю створення. Розпочались святкові заходи з урочистого богослужіння за мир та добробут громади та України у храмі Іоанна Богослова, продовжилась програма дитячим велопробігом селами Маслове, Нечаєве, фінішем якого стала урочиста хода з прапором у адмінцентрі громади - селі Лип’янка.

Методична допомога з юридичних питань для молодих громад

Методична допомога з юридичних питань для молодих громад

21 серпня 2019 року  Лип'янську ОТГ відвідала радник з юридичних питань  Центру розвитку місцевого самоврядування  Юлія Поліщук. Під час зустрічі з головою Сергієм Іщенком та юристом Миколою Швецем було обговорено ряд важливих питань щодо земельного законодавства, повноважень громад у сферах освіти та інфраструктури. Пані Юлія надала методичні поради  та консультації для вирішення нагальних питань громади.

Контроль за виконанням - запорука якості

Контроль за виконанням - запорука якості

   Постійний контроль за якістю виконання ремонтних робіт на дорогах місцевого значення проводять на обласному, районному рівнях та в ОТГ. Це – основна вимога до замовників та виконавців робіт. Нещодавно в    с. Лип’янка було  проведено поточний ремонт на місцевій дорозі О242005 (Т-24-01) по вул.. Молодіжна та частини підйому до с.Межигірка.   Адміністрація Лип’янської ОТГ  дякує  Службі місцевих автомобільних доріг, зокрема  директору Франчуку Ігорю Івановичу,  за відповідальний підхід до роботи та якісний результат.

Лип'янська ОТГ увійшла до 150 громад з усієї України, що  отримають  допомогу у створенні належних ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

Лип'янська ОТГ увійшла до 150 громад з усієї України, що отримають допомогу у створенні належних ЦНАП за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

У квітні 2019 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства соціальної політики України, проаналізувала 179 заявок з 24 областей України та відібрала 150, серед яких і Липянська ОТГ,  для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань для створення чи модернізації ЦНАП.

Громада братиме участь у проєкті "Поліцейський офіцер громади"

Громада братиме участь у проєкті "Поліцейський офіцер громади"

Лип'янська об'єднана територіальна громада  спільно з Головним Управлінням національної поліції підписала меморандум про співпрацю щодо реалізації проєкту "Поліцейський офіцер громади". Національна поліція забезпечуватиме заробітною платою (від 11 800 грн), соціальними пільгами та гарантіями, як і решту поліцейських, одностроєм, табельною зброєю, нагрудною камерою та планшетом, також у рамках проєкту надається автомобіль. Громада ж, в свою чергу, надає обладнане службове приміщення та  службове житло. Вимоги для діючих поліцейських : не менш ніж дворічний стаж роботи, вища освіта та водійське посвідчення.  Від цивільних громадян, що бажають взяти участь у проекті, вимагається наявність вищої освіти , водійське посвідчення категорії "В" та вік не старше 45 років. За детальною інформацією звертайтеся за телефоном: 0984675866 або за адресою  email: lipiankas.otg@gmail.com

Голова ОТГ представив  публічний звіт

Голова ОТГ представив публічний звіт

23 липня 2019 року відбувся публічний звіт  голови  Лип'янської ОТГ  Іщенка Сергія Юрійовича. Було висвітлено  ряд важливих питань щодо економічного, соціального розвитку громади, проведено діалог з жителями щодо актуальних  питань.

Відбулась 12 позачергова сесія

Відбулась 12 позачергова сесія

12 липня 2019 року відбулась  12 позачергова сесія Липянської сільської ради ОТГ. Згідно порядку денного було  розглянуто 5 питань.  Оскільки надійшов позитивний висновок Черкаської ОДА щодо добровільного приєднання Нечаєвської сільської територіальної громади  до Лип’янської сільської об’єднаної територіальної громади, то першим було розглянуто питання щодо добровільного приєднання та схвалено остаточне позитивне рішення. Також було  внесено зміни до рішення про Положення про тендерний комітет з організації закупівель товарів, робіт, послуг за рахунок коштів бюджету Лип’янської сільської ради та затверджено Стратегію інтеграції  внутрішньо переміщених осіб на період 2019-2020 року. Рішеннями сесії було внесено зміни  до бюджету та надано в користування земельну ділянку в межах населеного пункту.

У Лип'янській ОТГ відзначили свято Івана Купала

У Лип'янській ОТГ відзначили свято Івана Купала

Івана Купала – привід згадати народні традиції, легенди минувщини і забути бодай на день-ніч про сучасну прагматичність. Назва свята походить від імені християнського святого Івана Хрестителя. Квінтесенцією одного з чотирьох головних свят сонячного календаря є очищення за допомогою вогню та води — найдавніша форма магічних дій. Народні гуляння розпочались виступом  творчого колективу, які заворожували усіх присутніх талановитим виконанням народних та сучасних пісень.  Цього вечора серед місцевих красунь обирали ту, у якої найдовша коса та найкращий вінок, проводили конкурну програму -  володарі призових місць отримували цінні подарунки.

На  позачерговій сесії вирішили ряд важливих питань

На позачерговій сесії вирішили ряд важливих питань

11 червня 2019 року відбулась десята позачергова сесія Лип'янської сільської ради об'єднаної територіальної громади, на якій було розглянуто 7 питань порядку денного. Зокрема, було надано згоду на добровільне приєднання громади с.Нечаєва до Лип'янської об'єднаної територіальної громади, також надано згоду ПП "НБН-Агро" на оренду приміщення складу, внесено зміни до рішення сесії № 2-1/І від 09.01.2019 року «Про сільський бюджет на 2019 рік» та прийнято ряд інших питань.