Проведено толоку для облаштування пожежно-рятувального підрозділу

Для задоволення потреб жителів громади  щодо забезпечення належного захисту від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також, в першу чергу попередження та гасіння пожеж,  було прийняте рішення щодо створення у Лип’янській ОТГ місцевого пожежно-рятувального підрозділу.   27 листопада силами працівників КП «Благоустрій», обслуговуючого персоналу сільської ради та завдяки підтримці рядового та офіцерського складу  Державної пожежно-рятувальної частини №17 м.Шпола  було проведено толоку з облаштування приміщення майбутнього підрозділу. Адміністрація громади висловлює подяку начальнику  Шполянського відділу Управління ДСНС Олександрові Пластуну за надану допомогу та співпрацю.

Хвала людині, що працює на землі

У переддень Дня працівників сільського господарства, у Лип'янському будинку культури відбувся урочистий захід. Всіх, чия титанічна праця  розвиває нашу громаду, вітали  аматорські колективи  Будинку культури та учні Лип'янської школи побажаннями здоров'я, процвітання та миру на нашій благодатній землі.

Відбулось зібрання пасічників громади

25 жовтня в адмінприміщенні Лип'янської ОТГ відбулось зібрання пасічників громади за участю представника програми U-Lead "Підтримка взаємодії ОТГ з бізнесом"  щодо створення Спілки, яка б захищала інтереси бджолярів. Результатом зустрічі стала згода пасічників на створення  організації, громада , в свою чергу, надасть юридичну допомогу та підтримку у реалізації цієї ініціативи. 

Проведено закупівлю техніки для КП "Благоустрій"

Завдяки коштам інфраструктурної субвенції відбулась закупівля трактора "Білорус-892", причепа, бульдозерного відвалу для комунального підприємства "Благоустрій" Лип'янської ОТГ. До нового року  за проєктом закупівлі планується  придбання плуга, дискової борони та подрібнювача деревини. Зміцнення матеріально- технічної бази комунального підприємства створить умови, за яких воно зможе оперативно та ефективно обслуговувати комунальні об'єкти , надавати послуги населенню,виконувати роботи з благоустрою та життєзабезпечення громади, одночасно зменшивши витрати на утримання комунального підприємства за рахунок надання послуг з використанням спецтехніки.

В Нечаєвому відзначили День села

13 жовтня, в переддень храмового свята - Покрови Пресвятої Богородиці - в Нечаєвому відзначили День села. Розпочалося свято конкурсною програмою для малечі, яку провели вчителі початкових класів Нечаєвського НВК. Під час святкового концерту відзначили учасників АТО/ ООС, та тих, хто досі на передовій, адже 14 жовтня країна відзначає День захисника України. Подарунки отримали найстарші та найменші жителі села, подружні пари, що більше 30 років у шлюбі, матері-героїні, ліквідатори аварії на ЧАЕС. Пісенні дарунки лунали від аматорських колективів Нечаєвського будинку культури, художнього керівника Вовка Д.А., Лип'янського СБК, учнів Нечаєвської школи. Згадали ведучі всі важливі моменти історії становлення села, згадали тих людей, що внесли неоціненний вклад в його розбудову, адже й зараз твориться нова історія села, як частини громади. Наголосив у вітальному слові на важливості пам'ятати свою історію заступник голови Лип'янської об'єднаної територіальної громади Набережній А.І. Пригощав смачними варениками усіх охочих колектив Нечаєвської школи, а смачна юшка та каша додали козацької сили на енергії. Розіграно було і головний лот - ягня та інші призи, які надано спонсором СТОВ "Іскра" . Чудова сонячна погода, тематичні фотозони від завідувача СБК Дібрівської Т.Т., вдала концертна прграма зробили свято незабутнім.