Фото без опису

Фото без опису

Як система БПД надає допомогу засудженим

В Україні усі засуджені до позбавлення волі мають право на правничі послуги: як на консультації, так і на захист, представництво інтересів у судах, інших державних органах, складення документів процесуального характеру.

Ці люди звертаються по допомогу не лише щодо кримінальних справ, за які відбувають покарання, а й вирішують інші життєві питання: отримують документи, розлучаються, успадковують майно тощо.

Чому надавати допомогу засудженим важливо

Засуджені люди, які відбувають покарання у місцях несвободи, володіють всіма правами, гарантованими Конституцією та законами України, за винятком обмежень, встановлених кримінальним та кримінально-виконавчим законодавством і зумовлених порядком відбування кримінального покарання.

Українське законодавство гарантує їм і доступ до правничої допомоги, оскільки Україна, як і інші демократичні держави, що керуються принципами верховенства права, дотримується норм міжнародних конвенцій, зокрема Європейської конвенції з прав людини.

Оскільки засуджені відбувають покарання у місцях несвободи — вони ізольовані від суспільства та часто у них немає коштів для оплати захисту їхніх прав. Тож вони віднесені до категорії осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу.

 

Послуги системи БПД можна отримати

Телефоном

Найшвидший спосіб проконсультуватися з юристом системи БПД — зателефонувати до контактного центру. Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 18:00 за Київським часом.

  • З мобільних чи стаціонарних телефонів у межах України:

 0 800 213 103 дзвінки  безкоштовні.

  • З мобільного застосунку Telegram: https://t.me/+380677213103
  • Для дзвінків з-за кордону +38 044 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Письмово

Щоб поспілкуватися з юристами письмово, напишіть їм. Повідомлення обробляються у будні з 8:00 до 18:00