Фото без опису

17 вересня Україна відзначає День усиновлення. Це надзвичайно тепле свято людяності та милосердя, яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Віра, Надія  і Любов уособлювали головні хрестиянські чесноти. Вони були прикладом  благочестя і милосердя, протегували всім, хто готовий відкрити своє серце і безоплатно дарувати щастя людям.

Вперше в Україні торжество почали відзначати в 30 вересня 2009 року. Чинний, на той момент, президент України Віктор Ющенко виголосив вітальну промову, в якій було сказано:

«Це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків сімейного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства».

Володимир Зеленський підписав указ про перенесення Дня української писемності, Дня українського козацтва, Дня усиновлення та деяких інших свят.

День усиновлення відзначатимуть 17 вересня замість 30 вересня.

День усиновлення – це свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, що прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї.

Вітаємо всіх причетних  до свята із Днем усиновлення,  усіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів за любов та милосердя, відкрите серце та велику відповідальність за долі дітей, безцінний дар дітям – щастя мати родину.

Дякуємо кожній родині, яка відкрила не лише двері своєї домівки, але й своє серце, для дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Це прояв справжнього милосердя і безмежної любові до дітей. Пишємося Вами. Бажаємо усім родинам міцного здоров’я, мирного неба, взаємної любові та розуміння!

Усиновлення – не просте батьківство. Це – велика відповідальність, побудована на милосерді та доброті. Усиновивши чи взявши дитину під опіку, утворивши прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, батьки стають взірцем людяності та відповідальності. Дякємо Вам за любов до дітей, щоденну невтомну працю, терпіння, за те, що вселяєте у їхні душі віру в добро, виховуєте достойними громадянами України,

 Бажаєте прийняти до своєї родини дитину – звертайтеся до служби у справах дітей за місцем проживання!

 В громаді відзначили День усиновлення. Для дітей, які перебувають під опікою/ піклуванням  була організована Адміністрацією Лип’янської сільської ради поїздка до Черкаського  академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка, де вони переглянули  виставу «Дорога до сонця». Також цей день дітям запам’ятається  відвідуванням комплексу «Крила», що розташований у географічному центрі України.   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису