На зображенні може бути: стіл

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: водонагрівач

На зображенні може бути: 4 людини

На зображенні може бути: дерево, трава та текст «мсце для укриття 85 M мсце для укриття 52M 52 M»

На зображенні може бути: 1 особа та їжа

На зображенні може бути: стіл

На зображенні може бути: пральня самообслуговування

На зображенні може бути: 7 людей та люди навчаються

На зображенні може бути: 1 особа

На зображенні може бути: 1 особа, дитяча іграшка та текст

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: іграшка

На зображенні може бути: 1 особа та всередині приміщення

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: стіл

 

25 серпня 2023 року комісія, до складу якої увійшли представники профільних відділів сільської ради, ДСНС, Держпродспоживслужби, Нацполіції здійснила об'їзд закладів освіти Лип'янської сільської ради, перевірила наявність та стан готовності укриттів, інженерних мереж, будівель та територій закладів освіти.

При огляді закладів освіти перевірявся стан системи опалення, виконання правил пожежної безпеки та охорони праці; стан їдальні та харчоблоку; організація медичного забезпечення; впорядкованість прилеглої території. Та особливу увагу в умовах воєнного стану комісія зосередила на перевірці створених умов безпечного середовища – облаштування укриттів у закладах освіти.

Колективи закладів освіти, відділи сільської ради протягом літа працювали над облаштуванням підвальних приміщень під найпростіші укриття, ремонтували вже існуючі. Для цих цілей було придбано будівельних матеріалів на суму 120 тис. грн, допомогу в облаштуванні укриттів також надавали і спонсори: ТОВ «Трайгон Фармінг Харків», СТОВ «ЛАН», СТОВ «ІСКРА», ФГ «Гарант-Д».

До початку нового навчального року проведено технічне обслуговування вогнегасників, вимірювальних приладів котелень, заміри опору ізоляції, послуги з дотриманням санітарно-гігієнічного режиму. Заклади забезпечено на 100 % дровами, доставка вугілля здійснюватиметься до 1 вересня.

За попередніми висновками комісії у 2 закладах освіти (Лип’янський ліцей, Ярославська гімназія) наявні 4 власних укриття та 2 заклади (Нечаєвський ліцей, ЗДО «Сонечко») використовують укриття інших об’єктів комунальної власності на договірних засадах, що дозволить розпочати очне навчання для всі учнів закладів освіти з 1 вересня 2023 року.