Фото без опису

 

Підсумки роботи Звенигородського відділення за 2021 рік

 

Упродовж 2021 року Звенигородським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області профінансовано витрат на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності на понад 23,6 мільйона гривень та понад 4,6 мільйона гривень допомог по вагітності та пологах.

Видатки відділення на фінансування лікарняних у разі хвороб (у тому числі на COVID-19), травм, догляду за хворими, самоізоляції тощо зросли на 6,1мільйона гривень порівняно з 2020 роком.

Такий рівень зростання пов’язаний, у першу чергу, із поширенням коронавірусної хвороби. За підсумками минулого року суттєво збільшилась кількість днів, які українці провели на лікарняних. Зокрема, у січні-грудні 2021 року відділення прийняло на оплату 79417 днів лікарняних, що на 17,37% більше, ніж за той же період 2020 року. Кількість застрахованих осіб, які скористалися своїм правом на отримання матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності від Фонду за 2021 рік, становить 5679, що на 20,5% більше, ніж у відповідному періоді 2020 року.

Із запровадженням електронних листків непрацездатності з 01.10.2021 до Звенигородського відділення на оплату надійшло 3710 листків непрацездатності з періодом непрацездатності з 01.10.2021 по 31.12.2021, із яких лише 94 паперових, що становить 2,5 відсотка.

Сума нарахованих допомог за е-лікарняними за рахунок коштів Фонду за цей період по відділенню склала майже 5,3 мільйона гривень.

За отриманням матеріального забезпечення по вагітності та пологах до відділення звернулась151 особа, допомога склала 4531,9 тис.гривень.

У разі настання страхового випадку в період роботи застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується єдиний соціальний внесок) на підставі рекомендацій лікуючого лікаря відповідно до медичних показань, профілів медичної реабілітації та висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я може самостійно вибрати санаторно-курортний заклад для відновлення свого здоров’я чи здоров’я членів сім’ї (дітей в супроводі одного з застрахованих батьків), а саме: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Протягом 2021 року за рахунок коштів Фонду по відділенню пройшла реабілітацію 51 застрахована особа на суму 728,1 тис. гривень.