Фото без опису

Держгеокадастр Черкаської області закликає власників земельних ділянок і землекористувачів перевірити відомості про свої земельні ділянки на Публічній кадастровій карті

 

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області систематизує інформацію про земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 01.01.2013 року й посвідчене державними актами (договорами оренди) та відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру (ДЗК).

Якщо ви отримували державний акт з 1993-го по 2003 рік (червоного кольору) то цим державним актам на земельні ділянки не присвоювались кадастрові номера за замовчуванням, тому власнику чи землекористувачу (орендаря) земельної ділянки слід звертатися  до землевпорядної організації – розробника документації із землеустрою та замовити виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на місцевості.

Якщо ви маєте державний акт виданий з 2003-го року (зеленого кольору) чи з 2009-го року (синього кольору), то можете побачити на ньому зазначений кадастровий номер, а також перевірити наявність інформації на публічній кадастровій карті. Особливо актуальною перевірка є для власників державних актів зеленого кольору, адже у ті роки з ряду причин до бази ДЗК могла бути внесена не вся інформація.

Наголошуємо, якщо ж відомості про земельну ділянку не внесені до ДЗК, то таку ділянку неможливо подарувати, успадкувати, віддати в заставу, здійснити поділ або об’єднати, здати в оренду тощо.

Відомості про земельні ділянки, що містяться в Державному земельному кадастрі України, є відкритими та опубліковані в мережі інтернет на веб-сторінці Публічна кадастрова карта (https://newmap.land.gov.ua).

Для отримання більш детальної інформації щодо внесення відомостей про земельні ділянки до ДЗК пропонуємо звернутися до Відділу у Шполянському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області за адресою: вул. Лозуватська, 60, м. Шпола, 3 поверх, каб. № 314, приміщення Шполянської районної державної адміністрації.