Фото без опису

Фото без опису

2 липня 2020 року  Поліцейський офіцер громади  представив публічний звіт про свою діяльність   за І півріччя  на сесії Лип’янської ОТГ. Проєкт «Поліцейський офіцер громади», що почав діяти  не території громади з 6 березня 2020 року, передбачав  вирішення безпекових проблем саме конкретної територіальної громади та  за цей час зарекомендував себе з кращої сторони, значно підвищивши стан громадської безпеки на території Лип’янської ОТГ. 

При аналізі криміногенної обстановки на території  громади було обрано п’ять основних напрямки роботи по забезпеченню безпеки та правопорядку :

1. Боротьба з незаконним обігом спирту так званими “наливайками”;

2. Боротьба з незаконним розповсюдженням наркотичних засобів;

3. Приведення до норм діючого законодавства метало-прийомних пунктів;

4. Безпека дорожнього руху;

5. Проводення профілактичної роботи, щодо  недопущення і попередження скоєння правопорушень і злочинів.

6. Взаємодія з населенням та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства.

В подальшій роботі планується:

1. Повне обстеження  та сіл громади з метою поновлення та встановлення дорожніх знаків.

2. Публічна безпека:

• Залучення громадських формувань у патрулюванні сіл, не на папері, а на ділі;

• Постійне патрулювання території громади;

• Більш тісна співпраця з органами місцевого самоврядування.

За звітній період розкрито 3 кримінальних правопорушення

Ст. 185 (Крадіжка) – 2 злочинів;

Ст. 162 (Порушення недоторканості житла) – 1 злочин.

Співпрацюючи з іншими службами Національної поліції приймалась участь в розкриті інших злочинів скоєних на території Лип’янської  ОТГ.

Було розглянуто 24 матеріалів зареєстрованих до Журналу єдиного обліку згідно ЗУ «Про звернення громадян».

На обліку перебуває  осіб, з яких :

- осіб які вчинили домашнє насильство – 4 особи,

- психічно хворих які становлять суспільну небезпеку – 3,

- піднаглядних – 0 осіб,

- домашній арешт - 0.

З усіма цими категоріями проводиться профілактична робота, щодо  недопущення і попередження скоєння правопорушень і злочинів.

За звітній період складено 41 адміністративний протокол та постанов у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та публічної безпеки із них за статтями:

Ст.173-2 КУпАП (домашнє насильство) - 1 протокол;

Ст. 152 КУпАП (порушення правил благоустрою) - 1 протокол;

Ст. 184 КУпАП (невиконання батьківських обов’язків) – 3 протокола;

Ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) – 2 протокола;

Ст. 178 КУпАП (розпиття спиртних напоїв в громадських місцях) – 13 протоколів;

Ст. 175-1 КУпАП (Куріння в громадському місці) – 11 протоколи;

Ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) – 2 протоколи;

Ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має права такого керування) – 7 постанови;

Ст. 121 КУпАП ( порушення водієм правил користування ременями безпеки або мотошоломами) – 1 постанова.

Винесено 1 тимчасовий заборонний припис кривднику згідно ЗУ «Про домашнє насильство».      

Відреаговано та вирішено близько 35-ти конфліктних ситуацій щодо яких громадяни звертались до дільничного під час прийому громадян, або на особистий мобільний телефон. Питання були вирішені, громадяни від написання письмових заяв відмовились.

Була проведена робота в рамках реалізації проекту під умовною назвою «Чужий в селі», за яким проводився подворовий обхід мешканців громади для знайомства з дільничним, обміну контактними даними та перепису населення, яке постійно проживає на території обслуговування. Надалі проводиться обговорення з виконкомом та депутатським корпусом Лип’янської СР над можливістю впровадження на території ОТГ проектів для створення безпечного середовища, в першу чергу розміщення якісного відеоспостереження.

За напрямком діяльності ювенальної превенції

Профілактична робота:

проведено виховних заходів з неповнолітніми  - 8;

перевірено сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 8 разів, у тому числі спільно з органами місцевого самоврядування;

На території обслуговування організовано і проводяться заходи, спрямовані на виявлення  дорослих осіб, які втягують неповнолітніх у протиправну діяльність, жебрацтво, пияцтво, в ході чого відпрацьовуються місця значного скупчення людей.

Проводяться заходи з виявлення  порушень  суб’єктами підприємницької діяльності правил торгівлі тютюновими виробами та горілчаними напоями, в частині заборони діючим законодавством реалізації вказаних товарів особам, які не досягли 18-ти річного віку.

Проведено 3 рейди спрямовані на виявлення дітей в нічний час без догляду батьків.

  За напрямком діяльності Дозвільної системи 

     На обліку ДОП в дозвільній системі перебуває: 52 власника мисливської гладкоствольної вогнепальної зброї, у яких в особистому користуванні знаходиться 61 одиниця зброї. 

      По лінії дозвільної системи ДОП Шполянського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області за звітний період перевірено 18 власників зброї згідно завдань наданих начальником відділення.

         Проводиться робота, спрямована на припинення порушень термінів перереєстрації зброї та спецзасобів. Власники зброї та спецзасобів, які допустять порушення термінів проходження перереєстрації зброї та спецзасобів, притягуються до адміністративної відповідальності, зброя та спецзасоби вилучатимуться до усунення недоліків.

В ході проведення роботи з обліками власників зброї та спеціальних засобів інформації щодо наявності даних  відносно власників про систематичне (два чи більше разів) порушення такою особою громадського порядку, зловживання спиртними напоями, вживання наркотичних речовин без призначення лікаря, інших одурманюючих засобів, скоєння насильства в сім’ї, що підтверджується документально, повідомлення  такій  особі про  підозру  або складення щодо такої особи повідомлення про підозру, яке не вручене внаслідок не  встановлення  її  місця знаходження, наявності в особи судимості за злочин, яка не погашена або не знята в установленому порядку - встановлено не було.

         Проведеним аналізом за напрямком надзвичайних подій,пов’язаних із застосуванням зброї спецзасобів, що перебувають на обліку в дозвільній системі Шполянського ВП, а також причин і умов крадіжок і втрат зареєстрованої зброї та спецзасобів встановлено, що за звітній період не допущено жодних надзвичайних подій пов’язаних зі зброєю.