Фото без опису

Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22:00 до 07:00 ранку.

Роботи потрібно проводити в безвітряну погоду. При швидкості вітру більше 4 м/с обприскування не допускається. Перед проведенням обробок об’єктів, розташованих в межі або поблизу населених пунктів, необхідно встановити попереджувальні знаки та оповістити людей про майбутні роботи і строки, протягом яких забороняється перебування людей в обробленій зоні ( за два дні до початку захисних хімічних заходів повідомляти сільські ради, пасічників та інших зацікавлених осіб). У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи. Місцеве населення повинно бути проінформоване про час і місце запланованих обробок шляхом оголошення, встановлення попереджувальних написів, публікація відповідного оголошення у місцевих газетах. У разі, якщо пестициди було застосовано, але населення та власників сільськогосподарських  угідь попереджено не було та у зв’язку з цим останнім було завдано збитків, потерпілі мають право звертатися до суду.

Для обробки індивідуальних садів та городів у межах населеного пункту дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені до роздрібного продажу «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» і доповненнями до нього. Рекомендується в межах населеного пункту застосовувати біологічні методи боротьби зі шкідниками . В межах населеного пункту дозволяється обприскування ранцевими обприскувачами при швидкості вітру до 4 м/с, а за межами обприскування вентиляторними і штанговими обприскувачами допускається при швидкості вітру до 3 м/с (дрібнокрапельне)  і 4 м/с (крупнокрапельне).

 

Шановні громадяни! Домовляйтеся з сусідами та суміжними землекористувачами  про час обробки. Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких.